O yıllarda sadece Türk yapımı otomobiller yarışıyordu ve Tofaş ile Renault fabrika takımları arasında kıyasıya mücadeleler oluyordu.
Bu nostaljiyi minik bir dioramada yaşatmak istedim. Araçlar; Murat-124 (Ali Sipahi / Sevim Sipahi) ve Renault-12 (Faruk Süren / Lemi Tanca)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Modellerin ilk hali.

---------------------------------------------------------------
Modelleri dağıttım. Camları sökmek biraz hassas olduğu için uğraştırdı.

--------------------------------------------------------------
Murat-124'ün jant ve lastiklerini Gemini Model Cars sitesinden aldım. Ön tekerleklerin milinin uçlarını sağa dönük olması için hafif eğdim.

Araç virajda kontra vermiş olacağından yan yatmayı sağlayacak şekilde dingil deliklerini revize ettim.

Tekerlekler istediğim pozisyonlarda olacak şekilde dingilleri tabana aktivatörlü japon ile yapıştırdım.

Gövdeyi taban üstüne koyup genel görünüm kontrolü yaptım.

Renault-12'de de aynı tür işlemler. Arka tekerlek davlumbazında basılma durumunda tekerleğe pay kalmadığından, plastiği traşlayıp yer açtım.

Ön dingili açılandırıp yerine yapıştırdım.

Gövdeyi tabana oturtup görünüm kontrolü yaptım.

Figürlere geçtim. Figürleri Denizen Miniatures'den aldım. Onlar da 1/43 olmasına rağmen arabaya sığmadılar. Bu sebepten ayaklarını kesip oturak yerlerini oymak zorunda kaldım.

Murat-124'ün pilotunun kollarını yerinde epoksi ile gövdelere yapıştırdım.

Renault-12 pilotunun sağ kolu direksiyon konumlandırmasına uygun değildi. Bu sebeple kolu kesip eli ayırdım, ele delik delerek 0.8 mm çaplı bir teli bükerek kol iskeleti yaptım ve epoksi ile gövdeye yapıştırdım.

Figürleri bitirip yerlerine kontrol amaçlı oturttum. Renault-12 pilotunun kolunu polyester macun ile telin üzerini doldurarak yaptım.

Renault-12'nin iç kafesini 0.8 mm telden lehimleyerek yaptım.

Devam edecek :)