Yine forumda ve Türkiye'de ilk kez tanıtımı yapılan bir modelle karşınızdayım.
Üretileceği haberini aldıktan beridir bu modeli bekliyordum; doğrusunu söylemek gerekirse iyice resinci oldum diyebilirim.

Model, Fiat markasının küçük sınıftaki en başarılı araçlarından biri olan Uno'nun en özel versiyonu. Uno Turbo i.e.
1.4 litre hacmindeki motor Turbo beslemesi ile 100 hp'lik bir güç sunmakta idi ve dönemine göre oldukça iyi sayılan bir değerdir bu.
MK2 kasa ülkemizde 1995 yılından itibaren üretilmeye başlanmış olsa da 1990 model olan bu araç(bu karoser yapısı ve bu motor seçeneği ile) maalesef ülkemize giriş yapmamıştır.
MK1 Uno Turbo'lardan tek tük giriş yapmış olsa da bu araçtan hiç canlı olarak görünmemiştir Türkiye pazarında. Dönemin Tofaş üst düzey yöneticileri getirtmiş olsa diye bir ihtimal daha düşünmek istiyorum ama o tarz araçlar da zaten bir şekilde ama kendisi ama fotoları piyasaya düştü ve varlığından haberdar olduk.
Aracın dıştan en belirgin farkı tek kapı seçeneği ile sunulmasıdır. Bununla birlikte bizim 1992 yılından itibaren Tempra modellerinde görmeye alışık olduğumuz 4 kollu yaprak desenli jant ise 1990 yılında bu modelde sunulmuş zaten.
Stop lambaları tıpkı Tipo 2.0 i.e. 16V'ler gibi sinyal ve geri vites lambalarının olduğu bölge kırmızımsı şeritlerle kaplı. Keza tamponlarda da yine aynı o araçta olduğu gibi kırmızı şerit kaplı ve aracı diğer kardeşlerinden ayıran en belirgin farklardan birisi; elbette dikattli gözler için. Yoksa normal birisi bu saydığım farklara herhalde pek de dikkat etmez, önemsemez de.
Model resin olduğu için hiçbir yeri açılmıyor doğal olarak ve yine benim açımdan sorun teşkil eden bir durum değil bu. Klasik Otto modelleri gibi geldi bana. Kalıp ve boya oldukça iyi. Öyle ki, en sevdiğim renk olan metalik alev kırmızı (Tofaş'ta AKZO NOBEL-Alev Kırmızı olarak geçen renk) nasıl güzel duruyor anlatamam.
Kutudan "Racing" yazılı 2 adet dekal çıktı ve muhtemelen Tipo 2.0 i.e. 16V'lerin arka çamurluklarında bir dönem yazan "Action" yazısı misali o bölgelere yapıştırılacak diye düşündüm. Şimdilik yapıştırmadım ama uygun bir zamanda o dekalleri de yapıştıracağım.
Model ilk kez forumda tanıtılıyor olması hasebiyle fotoları biraz fazla çektim. Ayrıca kutusunu ve kutu içeriğini de çektim merak edenler için.
Kutunun en güzel yanı da modelin baskısının kutu üzerine yapılmış olması. Standart Otto kutuları gibi değil.

Detaylar

Vitrindeki kardeşleriyle birlikte..

Not: Modeli 14 Nisan 2017'de Laudoracing'in kendi sitesinden 77 Euro karşılığında satın aldım ve 17 Euro kargo bedeli ile toplam 94 Euro kesildi. 26 Nisan 2017(bugün) tarihinde Ptt ile ulaştı ve alışverişim 75 Euro'yu geçmesine rağmen hiçbir ekstra vergi, posta ücreti vb ödemedim. İlgilenenlerin bilgisine..