Değerli DIECASTR ailemle paylaşmak adına hazırladığım bu genel konu, aslında 4 kategori ile uyum sağlamakta...
Bu gezim sırasında ve paylaşacağım konu içinde bana göre DIECAST ağırlıklı geldiğinden, DIECAST GENEL bölümümüze açmayı uygun gördüm.
Buluşmalar ve aldığım modeller, yaptığım kilometrelere değdi çünkü...

Geçen sene de paylaşımlarında bulunduğum mangal keyifleri de, DIECAST HARİCİ ve vaz geçilmezlerden oldu konu içinde...

Bu tatil sürecinde imkanım oldukça ve interneti yakaladığımda forumumuzu ihmal etmemeye çalıştım, ancak insanın kendi evi gibisi yok elbette...

Tatile çıkmadan önce ve bazı konularda gezi planımı bildiğiniz üzere şöyle idi;
ANKARA - İSTANBUL - KAYSERİ - HATAY - ADANA - GAZİANTEP - MERSİN ve ANTALYA
Hayatta her şey, bazı durumlarda ve elbette planlandığı gibi gitmeyebiliyor... Malesef İSTANBUL BULUŞMA ziyaretimi ve GAZİANTEP duraklarını ihmal etmek durumunda kaldım.
Bu olumsuz durumu da, 18 TEMMUZ 2010 İSTANBUL BULUŞMASI' na katılacak olan çoğu üyemizle telefonda paylaştım...
Önümüzdeki sene bir aksilik olmaz ise İSTANBUL' a, bir haftalığına gelme düşüncem var ve o zaman doya doya buluşmaya katılabilen veya katılamayan herkesle görüşme imkanını yakalayacağımı umuyorum.

Sözün özü; 40 günlük planı bazı aksaklıklarla tamamlayarak, dün gece geç saatlerde evime varmış bulunuyorum ve açacağım bu konuyu; "HOŞ GELDİN" mesajlarınızı görürcesine, beğenilerinize sunuyorum...

HOŞ BULDUK...

40 günlük ve benim adıma klasik geçen serüven, 9 TEMMUZ' da ANTALYA' dan hareket etmem ve ANKARA durağı ile başladı...

Saat 18:00 gibi Ankara' daydım ve değerli dostum Emre, eşi ve biricik Mert' i ile; "HOŞ GELDİN' e" geldiler.
Konu başlığından da anlaşılacağı üzere ve ÖZET FOTOĞRAFLARA yer vereceğimden bu, "Hoş Geldin' i" saymıyorum...

Ertesi gün akşam yemeğinde ağırladılar ve orada da, birbirimizi ne kadar özlediğimizin sebebi olsa gerek, fotoğraf çekmeyi bile unuttuk...

TATİL VE DIECAST FOTOĞRAFLAR BAŞLIYOR...
Emre' lerde kahvaltıdan sonra, 11 TEMMUZ ANKARA BULUŞMASI için hareket ettik ve saat 12:30' da, değerli kardeşimiz ALHAS' ı Ümitköy GALERIA' nın önünden aldık.
Buluşmadan önce, doooğru BİLKENT' e...

Eşinin doğumu vesilesi ile ANKARA' da olan ve buluşma saatlerimizde ADANA' ya yola çıkacak olan sevgili ATEŞ ile BİLKENT' de buluştuk...

Bizlere ayırdığı özel vakit ve aslında bizler ANKARA' lı iken misafir olduğu şehirde ısmarladığı kahvelere ve birlikteliğimiz adına tekrar teşekkür ediyorum...

Gelelim ilk önemli güne ve 11 TEMMUZ, ANKARA BULUŞMASINA...

Bu keyifli geçen saatler ve buluşmaya katılan tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum...

Bu güzel buluşmadan sonra iki araba dolusu hobici olarak sevgili Caner' den, PAZAR GÜNÜ randevusu aldık ve bizi kırmadı sağ olsun...

Elbette ŞIMARIK OYUNCAK' taydık...

Gönül isterdi ki; tüm dükkanı al!..

Forum Moderatörümüz Onur GÜNDÜZ' e sattığım ve asla unutamadığım 190 klasiğini, geri aldım öncelikle...

13 TEMMUZ doğum günümdü... Bu yaştan sonra ve bana göre pek de anlam ifade etmeyen pastanın mumlarını, 6 yıl aradan sonra ve tekrar ANKARA' da üflemiş oldum...

Elbette hatırlanmak, hatırlatmak ve hayatı paylaşmak çok güzel...

ANKARA' da olurum da; Emre yalnız bırakır mı hiç?..

Daha önce ANTALYA' ya gelirken getirdiği maskot kamyonetin serisine gitmiş, sağ olsun.

Forumda Emre' nin açtığı VİTRİN DÜZENLEMESİ 18.07.2010 :)) başlıklı konuda, söz verdiğim üzere;
Admin yazdı:İkimizde Ankara' dayız ama malesef ve bildiğin üzere erteleyemediğim dışarı işlerinden dolayı bu keyifli işte yanında olamadım...![]()
Yeni düzen için iyi seyirler dilerim ve beğeni mesajlarını da erken erken kabul ettiğini gördüm ancak nafile!..![]()
![]()
Şimdilik ellerine sağlık diyelim ama değişecek bu düzen.![]()
Çünkü, Ankara' dan ayrılmadan önce vitrinine bir düzen de ben yapacağım haberin olsun.![]()
Sevgiler...
Son Ankara Pazar' ımı kendisini ziyarete ayırarak, ufaklıkların vitrinine yeni bir düzenleme yaptım...
Umarım beğenirsiniz...

Bu arada vitrini düzenlememe/bozmama izin veren kardeşime tekrar teşekkürler...

Hazır model konusu açılmış iken ve yine ANKARA' dan aldığım diğer 1/18' leri de paylaşayım...

Buluşmada boy gösteren yakışıklım ile başlayayım;
ADA OYUNCAK' ta yıllardır uçuk fiyata alıcı bekleyen iki model benim kısmetimmiş...

Öncelikle sene 2004' de aldığım WELLY üretimi anten eksikli VW PASSAT' ı Forum Özel Üyemiz Arda PERK' e sattıktan sonra aynı modeli tekrar ve antenli olarak görüp, kapmam bir oldu...

Yine Ankara' dan aldığım diğer iki yakışıklının da keyfine diyecek yok hani...

Ankara modellerine son olarak, toplamda ulaştığım 3. RC eklendi...
MANGAL KEYİFLERİ BAŞLIYOR...
Bu arada paylaşımın başında da belirttiğim gibi, hatrı sayılır mangal günlerinin ilki de Ankara' daydı...
Önce Emre' leri konuk ettim ve ikinci magalda da çok değerli aile dostumuz, Bora Abi' min yanındaydım;
Bu güzelliklerle ANKARA durağını bitiriyor ve KAYSERİ' ye geçiyoruz...

Kayseri' de de mangalımızı yaptıktan sonra durağımız HATAY ve elbette aynı keyif devam ediyor;

HATAY' da keyifli geçen iki günün ardından ADANA' dayım ve yine dünyayı kurtardığımız günlerden biri olan akraba ziyareti ve sohbeti...

Hemen ertesi gün özlediğim insan; Ateş ATEŞOĞLU...
Kendisine satmış olduğum Yatming üretimi Buıck ELECTRA' mı, eşinin doğum yapması vesilesi ile, ANKARA' da bulunduğu bir günde ve yoğun telaşesi içinde Ankara BİLKENT buluşmamızda teslim etmek durumunda kalmıştım...

Kendisi, konu başında belirttiğim ve Ankara' da olduğu gibi, yine en güzel şekli ile ağırlamak istemesine rağmen; o akşam Mersin' e gideceğimden ötürü 5 çayında buluştuk... Dünyaya yeni gelen bebekleri için tekrar ve tekrar; "Allah, analı-babalı büyütsün..." diyorum...
Değerli eşinin hazırladığı ikramlarla ve birbirimize doyamadığımız sohbetler ile kısıtlı vaktimiz bitti ve Adana' da tekrar buluşmak dileklerimiz ile ayrıldık.
Planım bir hafta ADANA' da kalmaktı ancak, günü birliğe dönüşen bu kısa ve güzel Adana durağından sonra üzülerek Mersin' e geçmek zorunda kaldım...
Mersin' de 15 gün kalmayı planlarken de son bir hafta ADANA' ya geri dönüp Ateş' le tekrar buluşlacağımı da düşünmemiştim...
Bahsettiğim gibi; her şey planlandığı gibi olmuyor...

Mersin' de, arabamın ikizini ve ertesi gün bu ikizlerin yanına Kayseri' den gelen bir Amerikan güzelliğini gördüm ve sizler için fotoğrafladım...

Amerikan' ın detayları ilerleyen günlerde gelecek...

Bu arada mangal yakmaktan bıktığımdan ama yine de keyfini sürdürmek adına Mersin' de de elektriklisini tercih ettim...

Antalya' da ikamet eden biri olarak ve ilginç bir şekilde Mersin denizinde serinlemek durumunda kaldım.

Mersin' de geçen 1 hafta' dan sonra hastalık vesilesi ile ADANA' ya dönme kararı aldık ve sevgili Ateş ile belki bir yıl öteye erteldiğimiz buluşma dileğimizi,
bir hafta sonra yakalamış olduk...

Bu arada 8 Nisan 2010' da almış olduğum aracıma, hep aklımda olan ve kurmayı planladığım bir müzik sistemi için ancak fırsat bulabildim...
Hazır Media Market' te uğramış iken, REAL' in içinde bulunan Toyz Shop' a girmiş bulundum...

Adana Toyz Shop' da denk gelen ve tatilde son olarak aldığım 1/32 Signature ile itfaiye serisini de tamamlamış oldum...

Ateş ile keyifli geçen sohbetimizin bir konusu da; geçen sene olan tatil paylaşımımdı...

Paket bir şekilde yolculuğa çıkmam ile ilgili olarak baya bir gülüştük...

İşte ispatı ve tekrarı Ateş...

Kızımın da yol boyunca 2 kez uyumasını fırsat bilerek,
sahil yolundan sizler için çektiğim meşhur viraj ve manzara fotoğraflar ile,
40 gün boyunca yaşadıklarımı özet haline getirmiş ve evime ulaşmış bulunuyorum...
Hepinizi çok özlemişim ve tekrar HOŞ BULDUK...

SAMANGÜL' e telefonda bahsettiğim fotoğraflar ve Burak BALIKÇI' nın Ford aşkı yollarda...

Gazipaşa virajlarına gelmeden, şehitlerimiz adına yer alan fotoğraf da; görülmeye ve yanında olmaya değer...

NOT: Konunun hazırlanması 40 gün ve 4 saat sürmüştür...
Replerinizi esirgemeyin...

Selam ve sevgilerle...