srht yazdı:Kenan abi yine güzel bir paylaşımınla beraberiz.Doğrusu acaba yeni mesaj var mıdır forumda diye girdiğim şu saatte böyle bir konuyla karşılaşmak gerçekten çok güzel oldu.
Yine akıcı ve detaylı anlatım ve görsellerle dolu bir konuyu bizlere hazırlayıp sunmuşsun;teşekkürler.Ayrıca modelin de hayırlı olsun;güzel günlerde segilemen dileğiyle abicim.
Senin ektiğin fotoları görmem gerçekten iyi oldu;bazı detayları netteki fotolarında görmemiştim ki;en çok ta onlar işime yaradı diyebilirim.Sana bahsettiğim 43 ölçek ağır ticari grubu içinde bu araç artık kesinlikle yer alacak ve İst.'e döndüğümde de Gergedean'a uğramak farz oldu.
Bu güzel paylaşım için tekrardan teşekkürler.Diğer Unimog'ların gelmesini ve detaylarını daha iyi göstereceğim dediğin paylaşımını da merakla beklerken;repi de ihmal etmiyorum.=)
Bu arada o model koklama işini ben de yapıyorum kutuları açınca..:D Eminim çoğu arkadaşımız da yapıyordur.O yeni kokusu bambaşka..=)
Sehat fikir verebildiysem ve 1/43 kamyon serisinin senin tarafından alımının yapılacağı konusunda kesin bir karar aldıarbildiysem ne mutlu bana...

Ben öçek gözetmeksizin alım yapıyorum çünkü benim için; otomotivin ve sanayiinin geçmişinden ya da bugününden parçalar elde edip bunları minyatürler olarak sergilemek müthiş büyük bir keyif. Sen de bu işe sektörel bakabilen bir minyatür modelci olarak; 1/18 ölçekte binekleri; 1/43 ya da farklı ölçekler de de ağır vasıta-otobüs serisine girerek, sanayi tarihinin ve Mercedes-Benz'in tutkusunu en iyi şekilde yaşayacaksındır diye düşünüyorum... Koklama konusunda

ise; özellikle Schuco ve Premium Cls.'lerde ilk açtığında çok ilginç ama güzel bir koku geliyor gerçekten. O koku bana '60'ları ya da70'leri hatırlatıyor nedense... Masum ve doğal bir koku; kesinlikle yapay değil. Daha iyi incelemelerde görüşmek üzere Serhat, teşekkürler...
Emre ERBASAR yazdı:Kenan, harika bir şey bu. Senden beklenilen güzellikte bir paylaşımla bizlerle buluşmuş... Ellerine kollarına sağlık.
REP

Emre abi teşekkür ederim; boş olduğum vakitlerde, seni Msn'de online görünce rahatsız ediyorum foto atarak,

bilioyrum ama ne yapayım dayanamıyorum paylaşmadan...

Bzen yoğun oluyorsun ve arada cevaplamaya çalışıyorsun; üzülüyorum sonradan yahu umarım canını sıkmıyorumdur.

Yroumun için teşekkür ederim Emre abi; kamyonlara da girdik sonunda ve özellikle NZG ve Motorart seviyesinde ağır vasıta ve inşaat ya da çekici serilerini netten izledkçe aklım gidiyor. Daha neler var sırada neler; çok fazla derinlemesine dalmadan güzel parçalar elde etmeyi düşünüyorum Emre abi. Teşekür ederim güzel yorumun için, beğenmene sevidim...
.alhas. yazdı:Bu harika birşey... Birkaç unimogdan sonra ufak çaplı da olsa bir diorama hazırlamanı öneririm abi.

Sağol Alhas. Diorama işine biraz vakit var. Aklımda hoş fikirler yok değil ama ailemle yaşadığım için kendi evime geçmeyi bekliyorum yapacağım herşey için... Seneye hepsi hallolacak. Teşekkürler yorumun için...
Serdar Gökhan yazdı:Çok güzel duruyor hatta bittim desem yeridir :D bu tarz modeller çok hoşuma gidiyor güle güle seyirle abi

Teşekkür ederim Serdar; beğenilmeyecek gibi değil gerçekten. İyi imal edilmiş bir parça ve devamında gelecek olanlarla da daha da iyi olacak kısmetse. Beğenmene sevindim kardeşim; nice iyi modellere ve paylaşımlara...
DASTOK yazdı:Fazla söze gerek yok galiba her zamanki Kenan abi klasiği ağzına ve eline sağlık abi gülel güle kullan :D
Kardeşim mahcup, ettin teşekkür ederim. Fikir verebilecek kadar beğendirebildiysem ne mutlu. Kıymetli ve güzel bir parça; teşekkür ederim yorumun için...
masato yazdı:Çok şık bir model... Emre abi nzg nin bir unimogunu incelemiştim onun detaylarını ve ağırlığını gördükten sonra bu modelinde nası bir his uyandırdığını tahmin edebiliyorum... İyi günlerde keyif ile seyireyle ...

Alper, NZG'nin Unimog'lar gerçekten epey ağır. Emre abideki U4000 de öyle. Bana da U300'ler geldi NZG oalrak ve ufacık aracın ağırlığı çok şaşırtıcı. Sanırım yine McCormick'in önüne onların paylaşımını alacağım çünkü 4'lü olarak seri halinde geldiler. Birinde yapacağım bir değişikliği beklediğim için paylaşamadım ama U300/400/500 serisinin 4 adet çeşitli görevlerle donanımlandırlımış tipte olanlarını aldım ve paylaşılmayı bekliyorlar. Bu LP911 Tamir Kamyonu ise, elimdeki NZG'den 3 kat ağır desem hiç abartmam Alper! Güzel düşüncelerini eksik etmeden aktardığın için teşekkürler ederim. Nice paylaşımlara...
ArdaPerk yazdı:Anlatım ve modelle ortaya mükemmel bir şey çıkmış hele üçünün beraber olduğu fotoğrafa bayıldım çok güzel duruyorlar yanyana
Bunların yanına bir de O321H otobüs alsan nasıl durur ki Abi ?
Güle güle seyret Abicim en kısa zamanda diğerlerinin de yanlarına eklenmesi ümidiyle

Arda 3'ü birlikte gerçekten çok güzel durdular. Otobüs olarak O302 düşünüoyrum; malum, türkleşmiş ve Taürkiye'de yıllarca Otomoarsan oalrak üretilmiş o efsane ve müthiş araç!

O'na bayılmamak mümkün değil. Şu an için sadece '70'lerin futbol kupası tipinde takım otobüsleri çıktı ama standart görünümde olanları da çıkmak üzereler ve ben sanırım futbol desenli olanından bir tane alarak girişi yapacağım.

Düz renkli olanından ise zaten almamak mümkün değil. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim; nice paylaşımlara... Teşekkürler.
mustafacelebi yazdı:Modelin ağırlığını tahmin edebiliyorum.Çok şık gerçekten.Parçaların birleşimi,aydınlatma grupları,nikel parçaların boyası,ölçeklendirme ve en önemlisi boya ve dekkaleri çok başarılı.Verilen para sonuna kadar helal olsun bence.UNIMOG'lar ile beraber çok güzel bir bütünlük sağlayacaktır.İyi seyirler dilerim.
Mustafa tam da değindiğin gibi detayları ile öne çıkan bir araç ve bir şekilde kendini aldırtan bir araç. Hiç ilgisi olamayan bir 1/18 'cinin bile "acaba ne şekilde bir bahane yaratsam da alsam" diyeceği bir parça. Beğenmene de sevindim veunimog modelleri lamasaydım bile, yine de almak isteyeceğim bir araç olurdu. Teşekkürler yorumun için. Nice paylaşımlara Mustafa...