Forum Özel Üyemiz Onur kardeşimizin açmış olduğu bir konuya verdiğim cevap ve yorumlarım hakkında yeni bir başlık açmakta fayda gördüm ve karışmasın diye yeni konu başlığındaki siz değerli üyelerin yorumunu buraya bekliyorum ve düğmeye basıyorum...
GETZ baya bir tutulmuştu Onur... Özellikle bayanlar arasında.
Elbette GETZ' in önüne geçen bir tasarımı var ve bu da tutulacak bence...

300-500 yapıyor demekle olmuyor yalnız bu işler!..

Son zamanlarda ve tüm araçlarda moda oldu galiba veya tüm tasarımcılar aynı eğitimi aldı...
Direksiyon simidi her araçta benzer tasarımlarda ve bu tasarımı ilk olarak kimin yaptığını merak etmekteyim açıkçası...

Geçen gün Renault servis de aracımı bakıma götürdüm ve yaklaşık 8 saatimi;
Yakinen bildiğin, Antalya-Manavgat yolundaki tasarım benzerliklerine ayırdım...
Güzel bir tasarım ama 80-90 bin liralık arabada da aynı simit... 25 bin liralık arabada da aynı simit...
Ankara simiti hepsinden güzel o ayrı tabi... Yanında bir de ayran olacak ki sorma gitsin...

Ayrıca son zamanlardaki modellerde kopya veya alıntılar bariz fark ediliyor...
Opel olsun, Renault olsun, Hyundai olsun, ne olursa olsun hepsi birbirinden kopya dediğim gibi...
Onun için merak ediyorum bu tasarımları ilk düşünenleri...
Bir araca bakıldığında ayrıcalığı ve kendine has çizgileri olmalı bana göre!..

Şimdiki arabaların hepsi benzer çizgilerle üretiliyor malesef...

Hadi Çin yaptı; GELLY' nin ön ızgarasını ve farlarını Mercedes C320 gibi...

Gece farlar yandığında ve öndeki aracın arkasından yaklaşırken beni Mercedes sansınlar diye üretilmiş farlar...

GENERAL MOTORS ve OPEL gibi bir firma da mı bu ızgarayı taklit edecekti?...
Mercedes CLS' ye binemeyen INSIGNIA' ya binsin marifeti bence...
Opel' sen, OPEL' liğini bileceksin arkadaşım. Ona göre ızgara ve far tasarlayacaksın...
Bana göre Opel, Opel olmalı...
Renault, Renault olmalı...
veya her neyse, herkes kendi gibi olmalı ve birbirinden özenmeyerek belirgin ve kararlı hatlara sahip olmalı.
Elbette işin ticaretine dönüştürülen bir piyasada tasarımcıların da suçu yok...