Açılan konularda eklenen fotoğrafların ebat büyüklüğü ile ilgili olarak acaba başka üyelerimiz ekran çözünürlüklerinde ve forum band genişliğinde problem yaşıyor mu?; bunu ortaya çıkartmak için ufak bir anket düşündüm, lütfen bu konuyu okuyan herkesin ankete katılmasını rica ediyorum.
Herkesin bildiği gibi fotoğraflar 'img' formatlı olarak eklendiğinde orjinal çözünürlükte ekleme yapıyor, 'wimg' formatlı eklendiğinde ise 400x300 piksel çözünürlükte önizleme şeklinde ekleme yapıyor. Forumumuzun fotoğraf ekleme kurallarına göre 640x480 pikselden yukarı çözünürlükteki fotoğrafları 'wimg' formatıyla ekleme yapmamız öngörülüyor.
Önerim şu ki; forum üyelerimizin bilgisayarlarında kullandığı monitör ebatları büyükse (17"-19") veya masaüstü piksel değerleri büyükse (1280x1024) fotoğraf eklemede 'wimg' formatını 1024x768 çözünürlükten daha büyük fotoğraflar için kullanalım, 1024x768 çözünürlüğe kadar olan fotoğrafları ise önizleme yapmadan 'img' formatlı kullanalım. Bunun tüm üyelerimizde problem teşkil edip etmemesini teyid etmek için anket sonuçları çok önemli. Bu yüzden kimsenin madur olmaması için herkesin anketi ve öneriyi değerlendirmesini rica ediyorum.
Fotoğraf ekleme ölçekleri için örnek fotoğraflar ekliyorum. Eğer sayfada alt kaydırma çubuğu çıkarsa piksel çözünürlüğünüz tam ekranda 1024x768 pikseli kaldırmıyor demektir (sayfanın bütününden taşar). Oyunuzda bu durumu göz önünde bulundurarak kullanın.
'wimg' Formatlı 640x480 piksel
'img' Formatlı 640x480 piksel

'wimg' Formatlı 800x600 piksel
'img' Formatlı 800x600 piksel

'wimg' Formatlı 1024x768 piksel
'img' Formatlı 1024x768 piksel