Uzun zamandır bu iki farklı üreticinin bu modelini karşılaştırmak istiyordum. Bugün fırsat bulup fotoğraflarını çekebildim ve internete yükyebildim.
Genel yorumu en sonda yapacağım ilk önce her açıdan ikili fotoğrafları üzerinden kıyaslama yaparak devam edeceğim.
UT
HW
UT-HW
İki modelinde görünüşünde ve hatlarında bir farklılık yok sadece UT'nin sinyal kısımları dıştan renkli bir macun gibi bir madde sürülmüş ama HW'de gördüğünüz gibi iç kısımdan renklendirilmiş buda daha gerçekçi durmasını sağlamış
UT
HW
HW-UT
arka kısımda da ikisinde de kalıp ve görünüş aynı ama ilk göze çarpan HW'nin ekzos daha parlak ve güzel duruyor; UT'nin plastik olduğu çok belli oluyor. Arka lambalar ise UT'ninki biraz daha büyük ama bence problem olan orta kısmın çok beyaz olması. HW'ninkide ise bu beyazlık yok ve düz cizgi desenleri var yani daha gerçek duruyor
UT
HW
UT
HW
Malasef işte en can alıcı yer bu kısım; UT'nin jantları hiç güzel değil; ben plastiğim diye bağırıyor. Tabi bunlada bitmiyor fren diskleri düz ve fren kaliperleri yok buda gerçekçi gözükmemesini sağlamış.
HW ise jantları çok güzel ve parlıyorlar fren diskleri iyi yapılmış; fren kaliperleri var ve üstünde ferrari yazısını bile yazmışlar.
UT
HW
ikiside nerdeyse aynı birkaç nokta var ama önemli bir fark veya kalite katacak bir üstünlük yok.
UT
HW
Görünüş olarak ikisi arasında hiç bir fark yok ama HW'nin motor kısmı parlak zaten ekzos kısımlarıda burdan çıkıyor altını çevirip bakmasınızda arka dan bakıldığında görünüşte bir üstünlük sağladığı kesin.
HW
UT
HW Spider
Aslında dizayn veya kalite bakımından hiç farkları yok ama UT'nin içi açık renk olası onu daha güzel kılıyor. Tabi UT'nin içi siyah olan F355'ide var HW'de ise kapalı olanını siyah üstü açık olan versiyonunu açık renk yapmış UT'nin spider versiyonu ise içi siyah yapmış.
UT
HW
Aslında UT burda logoyu kabartı şeklinde yaparak gerçekçi gözükmesini sağlamak istemiş ama malasef düzgün değil.
HW'de ise kabartı değil ama düzgün ve biraz daha büyük. Bence görünüş açısından HW'nin daha iyi duruyor.
Birçok üreticinin aynı yaptığı arabalarını gördüm ama bu kadar birebir aynı kalıp ve aynı duran bir model görmemiştim.
Ama ayrıntılarda HW'nin çok farkla daha önde olduğunu düşünüyorum.
İki model de ikinci el alındı yani sıfırken elime geçmedi fotoğraflar çekilmeden önce ikisinede cila yaptım. Bunu söyledim çünkü sıfır modeller olsaydı daha farklı olurmuydu bilmem ama sanki UT'nin boyası bana biraz daha iyi geldi. Yanyana çekilmiş iki fotoğraf koydum karar sizin.
Fakat özellikle başta jant olmak üzere; ayrıntılardaki kalitesi yüzünden kesinlikle HW diyorum hemde bir ara UT modelleri 200 tl'ye satıldığını düşünürsek(hatta bazıları hala bu fiyata satmaya çalışıyor) HW bedava diyebiliriz

Hotwheels Elite olmayan bir modelde bu kalite yapması ilginç.
Yakında sizlere elimdeki Ferrari modellerimi paylaşacağım bunlar Kyosho ve HW Elite modelleri; sadece bu model normal ve ucuz bir model ama onlarında sırıtmıyor. En azında HW bu modelin ELITE versiyonunu çıkarana kadar vitrinimde kalacak.