+İlk önce dc-fix ile iç kısımın halı kaplamasını yaptım.
+Ve sonra asla vazgeçemediğim rollcage :) yapımını tamamladım.
+Rollcage malzemesi olarak RC araçlar için üretilen evergreen marka 3.2 mm lik soft beam dolgu çubuklarını kullandım.
+Çubuklar beyaz olduklarından üzerine astar ve vernik attım.En son olarakda genelde kapı kısmında bulunan koruma filesini arka cam kısmına yaptım.
+Rollcage yaparken en önemli şey doğru ölçü alıp kapılardan taşmamasını ve iç kısımı gövdeyle birleştirirken tam olarak tavana yapışmasını sağlamak gerekiyor.
+Modele geçici olarak jantlarını taktığımda hem ön kısmın arka taraftan yüksek olduğunu hemde gövde kısmına sürtüğünü görünce ön kısmı alçaltmak için ve gövdeyi inceltmek için dremel ile zımparaladım.
+Daha önce parçaladığım bir modelin ön pencere panelinden yararlanarak ön tampon spoiler'i (karlık) yapıp ön kısımı biraz daha hırçın bir görünüme kavuşturdum.
+Gelelim devasa FORD SOCH 427 MOTOR'un montajına.Dediğim gibi motor o kadar büyük ki yerleştirmek için baya kesme ve zımparalama işlemi yapmak gerekiyor.İç kısımla motor bölümü birleşirken şanzıman kısmının tam oturması gerekiyor yoksa gövdeyle birleşirken motor yukarı kalkar.
+Yine motorun karbüratör kısmı dışarda olacağı için kaputunda kesilmesi gerekiyor ve bunuda dremel yardımıyla gerçekleştirdim.
+Ve kaputu mat siyah folyo ile kapladım.
+Modelin farlarına damacıdan aldığım şeffaf film ile karartma uyguladım.Ve orjinalinde turuncu boya olan ön tampon sinyallerini yok ettim.
+Ve son olarak egzoz başlığını bir uçlu kalem başlığını keserek yaptım.
Yapım aşamasını yeterince açık anlatmaya çalıştım arkadaşlar.İyi seyirler dilerim...
YAPIM AŞAMASI

SONUÇ