Ben Mercedes ve Bmw toplayacaktım normalde ama eskiden diecast koleksiyonuna daha başlarken bile aklımda hep olan bir tema vardı.
Bu tema klasik convertible modellerden oluşan bir tema olmalıydı.Hep aklımda olan bu temaya bu model ile başlamış oldum

Aslında yakın gelecekte hiç aklımda yoktu daha sonradan vitrine raf attırıp klasik teması yaparım diyordum.Ama forumumuzun Dekalo ile yaptığı ortaklıkla bu düşüncem bozuldu.Ve dekalo benim aklımı çeldi :) Hemen modeli araştırıp almaya karar verdim.Çarşamba günü yaptığım havaleden sonra bugün model elime ulaştı.
Modelimize gelecek olursak;
Sunstar üretimi olan bu modelde detaylar oldukça başarılı.Özellikle kaputu açtıımda çok açılmıyordu fakat oradaki yaylı sistem çok hoşuma gitti ve vay anasını demedim değil.

Sonradan modelde öndeki ve arkadaki süspansiyonların hareketli olduğunu ve modelin çok güzel yaylandığını farkettim

Modelin diğer detaylarını buyrun hepberaber fotoğraflarla birlikte inceleyelim;
İlk bakışta modelin karizmatik bir duruşu karşılıyor bizi

Modelin far detayı ve ızgaradaki bonneville yazısı çok etkileyici..
Devasa bir uzunluğu var :)
Arka kısımdaki çizgiler ve kromaj kullanımı çok başarılı..
Arka kısıma bakınca klasik Amerikan tarzı bir sivrilme geliyor.Stop farları kromajların içine saklanmış ve geri vites lambası tepedeki çıkıntıya yerleştirilmiş

Yine arkadaki Pontiac yazısı güzel bir şekilde işlenmiş..
Bagajda kullanılan malzeme halı değil bez.Ayrıca stepne detayıda unutulmamış

Motor detayı oldukça güzel hatta çok güzel :)
Yukarda söylemeye çalıştığın kaputun açılması için kullanılan yaylı sistem.İlk bakışta sanki daha çok açılacakmış gibi duruyor :)
Modelin iç döşemelerindeki renk uyumu

Ön koltukların katlanabilir olması

Güneşliklerin katlanabilir olması

Ve yine arkadan şık bir görüntü

Tepeden içine bir bakış :))
Kutunun içinden çıkan Platinium serisi metali ve 1/1'ine dair katalog çok iyi düşünülmüş.
Arkadaşlar modelimizin incelemesini elimden geldiği kadar detaylı yaptım umarım beğenmişsinizdir.Fotoğraflar çekildikten sonra model vitrindeki yerini de aldı.Şimdilik tek amerikan klasik model olması nedeniyle bu şekilde koydum :)
Umarım beğenmişsinizdir.Hepinize bol modelli ve bereketli günler diliyorum....