Tüm forum üyelerimize tekrar merhaba;
Bir önceki sunumumda diecast olmayan bir model paylaşacağımı belirtmiştim. Fakat bu açıklamam resin modeli çağrıştırsa da modelimiz resin değil

Ford 50. Yılını kutladığı 2015 yılında sınırlı sayıda Shelby GT350R modeli üreterek hayranlarına ve koleksiyonerlerine bir jest yapmış. GT350R modelinden normalde 1965’te 34 adet üretilen GT350R sayısı kadar üretilmesi planlanmış fakat Carroll SHELBY anısına 37 adet üretmişler. R modelinin normal GT350’den farkı motor gücündeki 26 Hp’lik artışın yanında 130 kg daha hafif olması. Karbon jantlar, ses sistemi ve klimanın olmayışı gibi farkları var. 5.2 lt V8 motordan 526 Hp 582 Nm güç üretiyor. Bu değerler Corvette Z06’nın 650 sinden ve HEMI Hellcat’in 707 sinden az gibi görünse de daha pist odaklı performans sunduğu için asfaltta geride kalmıyormuş. Birçok Amerikan severe göre sanırım en güzel Mustang kasaları içinde yer alıyordur bu model. Umarım ülkemizde bir örneğini yollarda görebiliriz diyerek modeli anlatmaya geçmek istiyorum.
Mustang modellerim içerisinde Shelby temam farklı bir yerde bu sebeple her birini farklı renklerde ve sıfır kondisyonda edinmeye özen gösteriyorum. Bu modelin ilk çıkacağını duyduğumda heyecanın yanı sıra kafa karışıklığı yaşamıştım renklerinden dolayı. Ve bu “Triple Yellow” renginde karar kıldım, mutluyum, gururluyum. Kafamdaki diğer sorun ise modelin kompozit olmasıydı. Her yeri açılmasa ve AUTOart üretmese almazdım sanırım. Modeli ilk kutusundan çıkarmadan elimle kaldırdığımda sanki kutunun içinde model yokmuş gibi hissettim. Daha sonra modeli çıkarınca aman allahım bir çay bardağından hafif bir modelle

Bir sonraki paylaşım modlu alt takımı ama gövdesi yorgunlardan bir parça. Hepinize keyifli incelemeler dilerim.