|
||
diecastr.com
|
||
Elinize geçen yada gördüğünüz en eski üretim
23 ileti
• 2 sayfadan 2. sayfa • 1, 2
Re: Elinize geçen yada gördüğünüz en eski üretimValla bendede 90 senesinin 1/64 leri mevcut bir torba dolusu duruyor:D hotwhells falan farklı markalar
Re: Elinize geçen yada gördüğünüz en eski üretim1971 yılında 10 TL vererek satın aldığım Matchbox / İso Grifo halen bende duruyor.
Bu arada Matchbox'ın 1985-1986 yılına ait MB serisi (70 adet) kutularında olmak kaydı ile elimde duruyor. ![]()
Re: Elinize geçen yada gördüğünüz en eski üretimbirkaç gün önce antikacıda denk gelerek aldığım (ne alması, balıklama atladım)
![]() ![]()
Re: Elinize geçen yada gördüğünüz en eski üretim
Abi kendin alıp o kadar sene sakladıysan çok iyi ve önemli bir araç bence. Benim çocukluğumdam modellerim kalmadı ve zaten o zamanlar anlamadığımız için pekde önem vermiyorduk :) Şimdi ise değerlerie çıkıyor ortaya :)
Re: Elinize geçen yada gördüğünüz en eski üretim
Hakan selamlar, evet bunu kendim almıştım. O zamanlar en sevdiğim arabalardan biriydi, ilk aldığımda kutusuda vardı ama maalesef saklamasını bilemedim. Bu arada İso Grifo markasından bahsetmişken; Ankara'da bulunan TR'nin tek İso Grifo'su maalesef yüklüce bir para karşılığı yurt dışına gitmiş. ![]()
Re: Elinize geçen yada gördüğünüz en eski üretimotomotivin içinde olmama rağmen hiç duymadığım bir marka :)
Re: Elinize geçen yada gördüğünüz en eski üretimBu başlığı yeni gördüm.
Benim elimdeki en eski model, Matchbox Lesney üretimi 1-75 serisinin ilk modeli: 1A Diesel Road Roller (Üretim yılı 1953) ![]() (Fotoğraf temsilidir. Konuyu görünce sabredemedim kendiminkini fotoğraflamak için) Hüseyin Cavit ÖZSOY
Re: Elinize geçen yada gördüğünüz en eski üretimelimdeki koleksiyonumdakilerin hemen hemen hepsi 70'li yıllara ait,hepsini yazsam sayfalar sürer
![]()
Re: Elinize geçen yada gördüğünüz en eski üretimEvet Matchbox serisi olarak zaten bundan daha eski bir model olamaz. İlk serinin ilk modeli. Charlie Mack sınıflamasına göre açık yeşil ve koyu yeşil olmak üzere iki versiyonu var. Ama koleksiyonculara göre 3 farklı yeşil tonu var. Sarımsı yeşil olan daha kıymetli. Kutu tipi olarak da Matchbox öncesi büyük modellerin küçültülmüşlerinden oluşan ilk 7 modelde 1953-1954 te kullanılan kullanılan elyazısı şeklinde Moko yazılı tip A (soldaki) ve sonrasında kullanılan kenar yazılarına göre 5 tipi olan tip B kutularda(sağdaki) üretilmiş. Renk varyasyonları haricinde castinge göre değişik versiyonlar da var. Bunlardan en önemlisi roof/canopy tabir edilen yukarıdaki metal tentenin şekline göre 3 ayrı versiyon var. Hem altı hem üstü yuvarlak olan diğerlerine göre çok daha az bulunuyor ve daha kıymetli.
Re: Elinize geçen yada gördüğünüz en eski üretimBunlar da 1 serisinin 1955, 1958 ve 1962 de üretilen 1b, 1c ve 1 d modelleri.
Gördüğünüz gibi eskiye gittikçe modeller daha güzel oluyor. En güzeli bir önceki iletide astığım ilk model değil mi. Bana mı öyle geliyor.
23 ileti
• 2 sayfadan 2. sayfa • 1, 2
Kimler çevrimiçiBu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir |