canerberk yazdı:Merhaba Diecastr Ailesi
Konu açıldığı için buradan devam etmek istedim. Modelleri daha net ve ayrıntılı resmileri için başta soft box en önemlisi de ışık önerilerinizi alabilir miyim? Işık konusunda led olabilir mi? Seyyar bir kablonun ucunda bir ampül ya da ayaklı bir ışık da olabilir? Ancak ampulün gücü ne kadar olmalı. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Benim bildiğim kadarı ile ve denemelerim sonucunda hangi ışığı kullanırsan kullan önüne ışığın odağını dağıtmak için birşey koyman gerekiyor. Ben beyaz tasarruflu ampül kullanıyorum (Normal ampülünde 80W ye denk geliyor.) önünde de fırınlarda kullanılan yağlı kağıt var. Kırtasiyelerde de satılır bu tarz kağıtlar. İki tane uygun fiyatlı masa lambası ile bu iş çok rahat çözülür. En azından ben öyle çekiyoum fotoğrafları. Led model üstünde nokta nokta gözükebilir. Migrosda bazen indirime giriyo tanesi 15TL den alabilirsin. Arkadada fon kağıtları var kırtasiyelerde renk renk. Tanesi 1-2 TL Yaklaşık olarak 40 TL-50TL arasında basit bir softbox elde edebilirsin. Tabii bunları yaparken kullanmış olduğun fotoğraf makinesininde manuel ayarlarında biraz detay olması gerekli diye düşünüyorum ...