Değerli arkadaşlar merhaba. Bu gün, “Yatming” üretimi, “Shyne Rodz” serisi, 1931 Ford Model A” çalışmamı paylaşacağım.
Bu model , ortadan ikiye kırılmış olarak, uzun süredir “üzerinde çalışılacak modeller kutusunda” bekliyordu. “ Bir gün lazım olur kutusu” haricinde böyle bir kutu da var (en azından ben de var).
Model şase kısmından kırılmıştı (ateş duvarı hizasından). Tamir etmek yerine Amerika da çok revaçta olan, kullanıcı tercihli-özelleştirilmiş bir “Hot Rod” yapmaya karar verdim.
Modeli ve boyasını söktüm. Ön aks şasenin önünde ve makaslı bir sistem olacağından şase de biraz tadilat yaptım. Yolcu kabini 2 kişilik, bu nedenle arka koltuğun tamamını ses sistemine ayırdım.Modeli komple mat siyaha boyadım.
Arkadaşlar boya konusunda biraz sıkıntı yaşadım bunu mutlaka belirtmem gerekiyor.Bir diecast modeli boyayacaksanız boyayı tamamen sökmeyin, sünger zımpara ile suyun altında, boyanın üzerindeki vernik kaybolana kadar zımparalayın sonra boyayın.Boya da çatlama ve dökülme olmuyor.Boyayı tamamen söküp metale ulaşırsanız piyasada satılan akrilik sprey astar ve boyalar modeli selülozik tiner veya deterjanla ne kadar temizlerseniz temizleyin metale tutunmakta zorlanıyorlar.Böyle bir durumda boyadan önce selülozik astar kullanmanızı öneririm.Bu benim yaşadığım ve kendime göre çözdüğüm bir sorundu.Konu ile ilgili, tecrübesi olan arkadaşlarım varsa, önerilerini paylaşırlarsa sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.
“Hot-Rod” araçlar, insanların kendi garajlarında da yapabildikleri araçlar ve çok teferruatlı koltuklar olduğu gibi basit, alüminyumdan yapılmış ve hafifletilmiş koltuklarda var, ben bu basit koltuklardan yaptım. Koltuk minderini lazer yazıcıda bastığım (pek bir renkli) kağıtla kapladım.
Modelin arka tekerlekleri tamamen dışarıda olacağından tekerlek yuvalarını iptal ettim.Tekerlekler abartılı gelebilir fakat konu “Hot-Rod” olunca abartı serbest, bazı 1/1 “Hod-Rod” araçlarda traktör tekerleklerini bile kullanabiliyorlar.
Modelin orjinalin de direksiyon sistemi aktif değil ama direksiyon simidi dönmese de tekerlekleri döndüren bir sistem yapabildim.Yolcu kabininin dışında, sol tarafta görebilirsiniz.
Aldığım modelin motorunu olduğu gibi kullanmak istedim ama motorun süperşarj bölümü kayıptı, ben de dört girişli bir süperşarj yaptım, ayrıca çevresine biraz ayrıntı ekleyerek “Alclad 2” krom boya ile boyadım.
Modelin orjinalin de radyatör ve muhafazasını ateş duvarına sabitleyen saplamalar da kayıptı, saplamaları pirinç çubuk kullanarak tekrar yaptım.Somunlar için “plastik detay kiti” kullandım.
Modelin tavanı şeffaf plastikten yapılarak cam görüntüsü verilmiş, ben bu kısmı boyadım ve üzerine şeritler yerleştirerek takviye edilmiş tavan efekti verdim.
Ön cam üstüne siperlik yapınca model daha bir güzel göründü.
Arka tampon iki adet piston grubundan oluşuyor, yatak kısmında da kırmızı kedi gözü var.
Ve... kutulama.
Değerli forum arkadaşlarım, “Willys Jeep” paylaşımı sonrası bu ikinci paylaştığım model, ilginize teşekkür ederim.Sevgiler, saygılar.