|
||
diecastr.com
|
||
1942 Willys JeepYetkili: BuRaK-B
31 ileti
• 3 sayfadan 1. sayfa • 1, 2, 3
1942 Willys JeepKıymetli arkadaşlarım merhaba, bu ilk paylaşım için hatam olursa affedin. Welly üretimi "Willys Jeep" almayı düşünürken "AliBaba da" "Kaidiwei" üretimi, 1/18 ölçekli, biraz çakma olduğunu düşündüğüm (aracın markası "Willys Jeep"olarak belirtilmemişti) bu modeli gördüm.Önce bakıp geçtim ama aklıma takıldı "en azından fena görünmüyor belki model yaparken parça olarak kullanabilirim, al gitsin" dedim ve sipariş verdim. Model geldi ve dekalleri hariç, benim için oldukça tatmin ediciydi.Ama modeli bu hali ile sergilemek istemedim.Plastik model geçmişim olduğu için modeli 2. Dünya Savaşında kullanılmış gerçek bir aracı örnek alarak yeniden şekillendirdim. Önce modelin orjinal dekallerini sildim, boyasını su zımparası ile zımparaladım ve arazi yeşili renk ile boyadım.Tekrar dekalledim, eskitme ve kuru fırçama yaptıktan sonra detaylandırma işlemine başladım. Modelin üzerindeki detayları ve nasıl yaptığımı çok detaylı olmasa da ileride ki fotoğraflarda görebilirsiniz. Detaylar:ön tampon tel kesici, .50 cal m2 HB ağır makineli tüfek, makineli tüfek kundağı, mekineli tüfek mermi şeridi, M1 carbine piyade tüfeği, Thompson M1 A1 makineli tüfek, US M3 dürbün, M9 A1 Bazooka, BC 1000 telsiz radyo, yedek lastik kar zinciri, yiyecek sandığı, kamuflaj ağı, mermi sandığı, matara, alman miğferi, çeşitli bez çantalar, halat, ön cam siperi kılıfı, vb. Çalışma masamın bir bölümü. Ve...kutulama aşaması.Model gümrük de takılmasın diye kutusuz gönderebiliyorlar.Bu durumda kutu yapmak gerekiyor. 50 cal m2 HB ağır makineli tüfek. Thompson M1 A1 makineli tüfek BC 1000 telsiz radyo M1 carbine piyade tüfeği M9 A1 Bazooka US M3 dürbün Değerli forum arkadaşlarım, Sevgiler, saygılar. En son soskanus tarafından, 16 Eyl 2017, 01:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Re: 1942 Willys JeepAnlatım ve detaylı paylaşımınız için teşekkürler Özkan bey ancak; photobucket hesaplarındaki fotoğraflar malesef gözükmüyor.
Fotoğraf konusunda, hızlı resim adresini veya kullanıyorsanız; fotoğrafların face linklerini eklemenizi öneririm. ![]() Tekrar geçmiş olsun ve emeğiniz adına teşekkürler. ![]()
Re: 1942 Willys Jeep
Çok teşekkür ederim, "hızlı resim" ile tekrar deneyeceğim.
Önerimi dikkate aldığınız ve harcadığınız değerli vakit adına tekrar teşekkürler Özkan bey. ![]() Sabah yaptığımız telefon sohbetimiz en az bu konu kadar keyifli ve özeldi.. ![]() Detaylar ve tüm çalışmalar; çok şık ve yerinde olmuş.. Yüreğinize sağlık. ![]() ![]() Selam ve saygılarımla.. ![]()
Re: 1942 Willys JeepGüzel ve içten yorumunuz için çok teşekkür ederim.Saygılar.
Re: 1942 Willys Jeepinanılmaz seviyede güzel olmuş.. wwıı araçlarına benim de ilgim var.. bir tankı böyle kullanılmış hale getirseniz ne kadar da güzel olur kim bilir.. ellerinize sağlık
![]()
Beğenmenize çok sevindim, diecast modellerden önce, uzun bir süre 1/35 ölçekli plastik, askeri kara araçları yaptım.Bulabilirsem sizin için buraya eklerim.Bulabilirsem diyorum çünkü taşınırken paketledim ve kolileri hiç açmadım.Güzel yorumunuz için teşekkür ederim, saygılar.
Re: 1942 Willys JeepHer yönden dolu dolu bir paylaşım.. Emeğinize sağlık. Zahmetli paylaşımınız için teşekkürler.
![]()
Güzel yorumlarınız insanı cesaretlendiriyor.Çok teşekkür ederim.Saygılar. ![]()
Re: 1942 Willys JeepGerçekten harika bir detaylandırma olmuş. Plastik maketciliğin kazandırdığı tecrübeler belli oluyor.Ellerinize sağlık.
Diğer paylaşımlarınızı da merakla bekliyorum ![]()
Re: 1942 Willys JeepSapka cikartilasi bir calisma olmus, elinize ve emeginize saglik
![]() ![]()
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Güzel ve içten yorumunuz için çok teşekkür ederim.Saygılar.
31 ileti
• 3 sayfadan 1. sayfa • 1, 2, 3
Kimler çevrimiçiBu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir |